Wednesday, January 30, 2013

KERNA TOP 4 CONTESTANT "PROJECT SG: PRODIGIOUS MODEL SEARCH" - SEASON 2: WEEK 8-STREET BLOCKING COLOR

Assalammualaikum & Salam sejahtera semua nya! Bertemu kita kembali untuk segmen PROJECT SG: PRODIGIOUS MODEL SEARCH-SEASON 2 di minggu ke-8. Seperti yang kebanyakkan anda tahu, minggu ke-8 ini merupakan minggu penentuan untuk menyaksikan siapakah yang bakal ke peringkat akhir di minggu ke-9 nanti?

Saingan semakin sengit. Semakin sedikit bilangan para peserta, semakin terasa saingan yang diberikan. Kali ini, untuk minggu ke-8 ini, saya telah menetapkan tema iaitu STREET BLOCKING COLOR. Sememangnya para peserta memberikan persembahan yang baik dan semuanya nampak lebih bersungguh-2 kali ini.

Baju untuk minggu ke-8 ini di sponsor sendiri oleh juri tetap contest ini iaitu URAY ZAMHARI (Pakaian Lelaki) dan juga KOREAN CROWN COLLECTION (Pakaian Wanita).

Berlainan dengan minggu-2 lepas, minggu ini kita akan menyaksikan 2 orang yang tersingkir. Hanya dua orang saja yang layak ke FINAL. Harry telah mendapat BEST PHOTO untuk week 7 dan beliau terselamat daripada tersingkir minggu ini walaupun jika beliau dapat markah paling kurang dan sekaligus melayakkan diri beliau untuk mara ke final. Jadi, hanya di antara SYAKE, FIQ & ADEEB saja.

Siapa salah seorang daripada mereka yang berjaya? Siapa yang bakal dapat best photo?? Jom kita semua saksikan keputusannya! LET'S GO! :)


---------------------------------------------------------------

WEEK 8 - STREET BLOCKING COLOR



HARRY: HOMMESNISTA

KOMEN JURI TETAP FOR OVERALL PERFORMANCE: 

Ebutik Anne Ang: harry dia bagus cuma di sebabkan dia dh banyak kali menang untuk best photo akak tgk minggu baru ni pose dia xde taring mcm sebelum2 ni. kenapa???? sbb mungkin dia berasa selesa gitu. harry dia bagus dan seorang yg cepat belajar. tapi jgn terlalu cepat rasa selesa biar kita selalu ada tanda (?) ni dalam hati kita.
Uray Zamhari: He is quite consistent. 3 weeks in a row. but not this time!. fiq and syake deserve better rate this week. harry ada ramai peminat compared others. he is editorial model look a like a photogenic guy. high fashion? hurmmm dia kena kasi kurus lagi badan tue. nampak lebar dari atas ke bawah klu skinny sikit plus muscular..he should go further. my suggestion: diet!!!!!



ADEEB: MUSCULAR-GENIA

KOMEN JURI TETAP FOR OVERALL PERFORMANCE: 

Ebutik Anne Ang: adeeb xde perubahan langsung dari segi pose dan akak tgk dia terlalu selesa sangat dgn contest ni. Mungkin sbb adeeb die rasa die dah biasa dgn runway dah biasa dgn pose sana poese sini depat camera kan jadi bagi die klu die kalah pun x kisah.

Uray Zamhari: He is kinda consistent..with more experience than others..he should done better dia tak berubah banyak. masih lagi dengan pose yg sama. Edginess? hurmm...sometime. i can see him as an athlete model...not high fashion. majalah kesihatan dan sukan perlukan org mcm adeeb n not patrick yg boroi one problem..adeeb agak cepat patah semangat. dia nampak merendah diri...terlalu sgt.. and its some annoying



SYAKE: COUTURE-ZAGALICIOUS

KOMEN JURI TETAP FOR OVERALL PERFORMANCE: 

Ebutik Anne Ang: syake pulak dia cepat belajar dan akak suka dia walaupun dia seorang talent berhijab. dia boleh pose dan catwalk peserti model yg dah ada pengalaman


 Uray Zamhari:  perubahan yang banyak dan kadang2 tidak konsisten tetapi peluang dia utk berjaya sgt kuat. She improves a lot and she have the height this modeling thing is kinda tough. those ada ketinggian dan atitude will achieve the success i nampak dia mcm makin kurus. thats gud. she know how to improve herself and never complain!



FIQ: CHARISMIATIX

KOMEN JURI TETAP FOR OVERALL PERFORMANCE: 

Ebutik Anne Ang: fiq pula mcm biskut sekejap ok sekejap x ok (pose yer). Kadang2 si fiq ni mcm x boleh terima teguran dan komen2 di picture die. Adeeb pun sama.
Uray Zamhari: He improve a lot but as editorial and commercial model not into high fashion. i dont see him as high fashion model at all. he is more into actor...maybe he should try. i nampak passion dia dalam modeling but this industry need those born with modeling gene

-------------------------------------------------------------------------

RESULT FOR WEEK 8


*No challenge for this week*

OVERALL BEST PERFORMANCE 

FIQ

BEST PHOTO OF THE WEEK

 SYAKE

BEST PHOTO (BASED ON TOTAL SCORE)

1.  SYAKE - 95%


BOTTOM THREE(BASED ON TOTAL SCORE)

HARRY, ADEEB & FIQ

ELIMINATION CONTESTANT (BASED ON TOTAL SCORE)

FIQ - 95% (SUPPOSED TO BE SAVED BUT WAS ELIMINATED BECAUSE HARRY HAVE HIS IMMUNITY FROM BEING ELIMINATED. SO, FIQ REPLACED HARRY SPOT)
HARRY – 88% (SAVE FROM ELIMINATION)
ADEEB – 87% (ELIMINATED)



ADEED & FIQ WERE ELIMINATED IN WEEK 8. :(

Adeeb & Fiq were announced as the next contestants that being eliminated in week 8. They were eliminated because of their weak performance in this competition. Eventhough Fiq won best performance, but still can't win the judges's heart. He always try give his best and do something that out of the box among of other contestants, but he still can't save himself from the elimination. He very passion & strong personality. Same goes to Adeeb. He need to improves a lot on his facial expression & learn how to accept any critisms & opinions from others. Always learn how to be positive whatever is infront of you.

To both of you guys, Goodluck to you. Hope you can use this competition as your 1st platform & one of your exercise to be a better model in future. Even you are eliminated now, it does not means that your journey ends here. You already have your own modeling career, so keep it up! This is the beginning of your career as talent/model. So, grab all opportunity around you ok! Don't forget to keep practising in catwalk & posing ok! So, Goodluck for your future & don’t give up ok!

XOXO, Shah Green J

CONGRATULATION to SYAKE b'coz get BEST PHOTO and MAKE IT TO THE FINAL!!!!!!!!!

NOW it's between SYAKE & HARRY.

WHO WILL BE ON TOP?????? WHO WILL BE THE NEXT WINNER???

 ---------------------------------------------------------------------------------------

CONGRATULATION TO TOP 2 CONTESTANTS! YOU GUYS STILL IN THE RUNNING TO BECOME "PRODIGIOUS MODEL SEARCH-SEASON 2"



----------------------------------------------------------------------------

Goodbye ADEEB & FIQ!!!!!! 
We all gonna Miss You!

(Comcard for Adeeb & Fiq)



Sekian, berjumpa kita di minggu hadapan untuk FINAL WEEK ok! Assalammualaikum :)



3 comments:

Anonymous said...

Mohon edit bagi nmpk realistik. Muke nmpk cm plastisin sikit

SHAH GREEN said...

Assalammualaikum. Ohh really? Thanks for the comment. Pasti akan perbaiki jadi lebih baik lagi. You will see a better result lepas ni. Insha-Allah. :)

iu-hazirah said...

cantiknya gambar....
snap gambar saya bole, zira gila camera
(^_^)

jom komen banyak2 dekat entry ni
done follow

http://www.iuzira.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

Post a Comment

 
 
Copyright © SHAH PHOTOGRAPHY
Blogger Theme by BloggerThemes